fbpx

Sauberkugel

Sauberkugel puhastuspalli idee sünd

„Ühel hetkel avastasin, et mind väga häirib käekoti põhjas olev mustus ja puru. Ja millegipärast tundus see mulle kohutavalt vastik ja ebameeldiv.“ Sellest hetkest on möödas umbes 5 aastat, kui Susannele tuli metroos olles idee teha puhastuspall. Ta soovis, et kotis oleks midagi, mis iseenesest puhastaks koti põhja, ilma et seda peaks ise pidevalt tegema. Esimeseks prototüübiks oli golfipall, mille Susanne mähkis kahepoolse teibi sisse. Mustuse kinnipüüdmise ja eemaldamisega sai prototüüp hästi hakkama, kuid lisaks sellele hakkasid prototüübile külge ka koti sees olevad seinad. Aasta möödudes tuli Susanne sõbrannale meelde antud idee ning siis juba koos alustati selle arendust ja väljatöötamist.

Esimese 1000 puhastuspalli tootmine

Idee suund oli selge ning sõbrannad teadsid, et sisemine kleepuv palliosa peab olema spetsiaalse kihiga kaetud nii, et see koti sisu külge ei kleepuks. Koostöös CAD tarkvaraarendajaga disainiti ja kujundati puhastuspalli väline osa, mis prinditi 3D printeriga. Seejärel võeti fookusesse sisemine kleepuv pall. Üheks olulisemaks kriteeriumiks osutus see, et sisemine pall oleks kindlasti korduvkasutatav ning ka lihtsasti puhastatav. Pärast mitmeid teste ja katsetusi osutus valituks TPR – termoplastiline kumm.

Kas keegi üldse soovib meie tooteid?

Sõbrannadel keerles peas küsimus, kas keegi üldse ostab ja vajab seda toodet!? Enne suurema koguse tootmist soovisid nad aru saada, mida inimesed puhastuspallist arvavad. Koos mõne palliga läksid nad jõululaadale ning ootamatul kombel olid kõik prototüübid otsas. Sellest hetkest oli selge, et nad jätkavad tootmisega. Esimesed 1000 palli valmistati kodus ahjus ning pakiti söögilaual. Susanne naljatleb, et pliidil särisesid pannkoogid ning all ahjus puhastuspallid.

Ameerika Ühendriigid ja peaaegu terve maailm

Sauberkugel puhastuspallid on müügil üle terve maailma. Lisaks on Sauberkugel-i puhastuspallid patenteeritud nii USA-s kui ka Euroopas, Jaapanis, Koreas, Hongkongis ja Kanadas.

Kotid puhtaks!

Shopping Cart